Jimi Malmberg

Videotuotannot

Videoiden tekeminen – välissa hukattu intohimoni alakoulusta saakka

Kuvasimme ala-asteella kavereideni kanssa pienellä digipokkarilla FPS-tyylisiä toimintavideoita tai vapaapainiotteluita. Teiniän aikana harrastus jäi kuitenkin vähemmällä, vaikka kipinä videoiden tekemiseen jäikin. Ammattikorkeakoulun viimeisinä vuosina, mediatekniikan insinööriksi opiskellessani, löysin kipinän videoiden tekemiseen uudelleen ja sittemmin olen jäänyt sille tielle!

Teen videoita yhden miehen videotuotantoina aina lyhyistä somevideoista mainoksiin ja hieman pidempiin (15 min) YouTube-videoihin saakka. Kuvaan videot itse ja hoidan tämän lisäksi myös videoiden jälkituotannon aina editoinnista visuaalisiin efekteihin ja värimäärittelyyn saakka. Musiikkini videoillani käytän lisensoitua musiikkia, mutta halutessaan kauttani saa videoilleen myös uniikit musiikkiammattilaisen tekemät musiikit!

Palvelut & Hinnasto

Videon hinta riippuu aina kuvattavan materiaalin määrästä, videon pituudesta, asiakkaan toiveista videon suhteen ja monista muista tekijöistä. Tämä kuitenkin helposti sekoittaa asiakkaan pään, joten tämä suuntaa antava hinnasto näyttää kuvan siitä, mitä minkäkin tyyppinen video kauttaani maksaa.

Yrityksille hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %.

Lyhyt videot

Kesto: 5-60 sekuntia
Alustat:
Instagram, TikTok, Facebook, Youtube Shorts
Teknisesti: 9:16 kuvasuhde, pakattu tiedostomuoto, eri alustojen turva-alueiden huomiointi, tekstitykset

Lyhyt videot ovat tyypillisesti somessa julkaistavia videoita, joiden tavoitteena on tarjota nopeaa informaatiota ja/tai viihdykettä katsojalleen. Erityisen tärkeää lyhyt videoissa on napakka ”koukuttava” aloitus, jolla katsoja saadaan katsomaan video loppuun saakka. Lyhyt videoissa on myös olennaista huomioida ruudulla näkyvät tekstitykset sillä tutkimusten mukaan valtaosa somen kuluttajista katsoo videoita ilman ääniä.

Hinta alk. 159 €

Sisältää:
– Enintään yhden tunnin videokuvauksen
– Videon editoinnin jälkikäsittelyineen
– Yksi korjauskierros
– Yhden valmiin lyhyt videon sovitussa formaatissa

Info- ja esittelyvideot

Kesto: 30-120 sekuntia
Alustat:
Facebook, Youtube, TV
Teknisesti: 16:9 kuvasuhde, pakattu tai pakkaamaton tiedostomuoto, valinnaiset tekstitykset,

Info- tai esittelyvideot voi olla esimerkiksi yrityksen omassa somessa tai verkkosivuilla julkaistavia videon pätkiä, joiden kesto vaihtelee puolesta minuutista aina kahteen minuuttiin. Tälläinen video voi olla tahditukseltaan lyhyt videota rauhallisempi ja jättää näin katsojalleen enemmän tilaa keskittyä itse aiheeseen. Tärkeää tälläisessä videossa on kerronnallisuus, asiasisällöt ja näyttävät visuaalit.

Hinta alk. 349 €

Sisältää:
– Enintään puolentoista tunnin videokuvauksen
– Videon editoinnin jälkikäsittelyineen
– Kaksi korjauskierrosta
– Yhden valmiin info/mainos videon sovitussa formaatissa

Youtube-video

Kesto: 2 – 6 minuuttia
Alustat:
Youtube
Teknisesti: 16:9 kuvasuhde, YouTubeen optiimoitu tiedostomuoto, valittavat tekstitykset,

YouTube-video voi pitää sisällään tänä päivänä lähes mitä tahansa. Videot voivat olla erittäin informatiivisia, täysin viihtellisiä tai vaikkapa puhtaasti opetusvideoita siitä, kuinka vaihtaa renkaat omaan autoon. Formaatin suhteen YouTube on hyvin vapaa ja moni käyttääkin YouTubea lähinnä jakelualustana omille tai yrityksensä videoille. Jos kuitenkin tavoitteena on menestyä juuri YouTubessa, on tärkeää, että video on laadukkaasti tuotettu alusta loppuun sillä kilpailu katsojista on alustalla kovaa.

Hinta alk. 499 €

Sisältää:
– Enintään kahden tunnin videokuvauksen
– Videon editoinnin jälkikäsittelyineen
– Kaksi korjauskierrosta
– Yhden YouTube-videon optimoidussa formaatissa

Pitkä video

Kesto: yli 6 minuuttia
Alustat:
Youtube, TV, muu
Teknisesti: 16:9 kuvasuhde, haluttu tiedostomuoto

Yli 6 minuuttia pitkä video sinun toiveidesi mukaan. Video voi olla esimerkiksi pidempi Youtube-video tai yrityksesi sisäiseen viestintään tarkoitettu infopaketti tiedonkulkua helpottamaan. Video toteutetaan joustavasti sinun toiveidesi mukaan yhdessä speksatulla tavalla parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Videon yhteyteen voidaan sopia esim. videon julkaisua tukeva lyhyt video, jolla videota mainostetaan somessa.

Hinta alk. 999 €

Sisältää:
– Ennalta sovitun määrän videokuvausta
– Videon editoinnin jälkikäsittelyineen
– Sovittu määrä korjauskierroksia
– Sovitun määrän videoita ennalta sovitussa formaatissa

Editointi

Kesto: Sopimuksen mukaan
Alustat:
Youtube, sosiaalinen media, TV, muu
Teknisesti: Speksit sopimuksen mukaan

Kaipaatko esimerkiksi editoijaa jo kuvatulle Youtube-videollesi? Jos sinulla jo olemassa oleva videomateriaali jolle kaipaisit osaavaa editoijaa, olen käytössäsi. Lähden tekemään projektia mieluusti joko tunti- tai projektivelotteisesti asiakkaan toiveet huomioiden. Ole minuun yhteydessä ja sovitaan tarkemmat yksityiskohdat yhdessä.

Hinta alk. 35 € / tunti

Kiinnostuitko - jätä tarjouspyyntö!

Täytä alle yhteystietosi ja kerro hieman tarkemmin millaista videota juuri sinä olet vailla. Palaan tämän jälkeen sinulle sähköpostitse lisäkysymysten ja alustavan tarjouksen muodossa.

Tekemiäni videoprojekteja

Alta löydät muutaman esimerkin aiemmin tekemistäni videoprojekteista niin asiakastyönä tilatuista kuin itse itsellenikin tekemistä projekteista.

Lisää tekemiäni videoita löydät eri somekanaviltani!